Skapa ett fantastiskt lekrum till barnen

Ett lekrum är något alla barn borde ha. Huruvida det är ett helt separat rum eller bara en del av sovrummet beror så klart på hur många rum ni har över hemma. När det kommer till lekrum finns det mängder av roliga saker man kan göra och här nedan har vi samlat några tips.

Skapa en myshörna

En myshörna är en självklar del av vilket lekrum som helst. Här kan barnen krypa in och leka eller bara ligga och bläddra i sin favorit bok. För att få den rätta myskänslan kan ni använda en sänghimmel i en snygg variant och gärna inkludera någon form av belysning så det inte blir för mörkt där inne.

Lägg in en bra matta

En bra matta för lekrummet är mjuk, tålig och lätt att rengöra. Den ska helst röra på sig väldigt lite också så den inte riskerar att glida runt och göra så att barnen ramlar.

Öppen förvaring av leksaker

Leksaker kommer det nog byggas upp ett ordentligt förråd av genom åren. Och för att undvika stök ni bör satsa på något som är lättillgängligt för barnen. Det är mycket enklare att uppmana dem att lägga tillbaka saker då. Öppen förvaring är därför ett bra alternativ, gärna tillsammans med en mängd förvaringslådor eller liknande så inte saker och ting ramlar ut hela tiden.