Piffa upp din inredning

Inredningen är något som börja kännas oinspirerande och kanske till och med tråkig med tiden. Och mycket av det kan ligga i att du inte uppdaterat eller förändrat inredningen på länge. Här följer några snabba tips på hur du kan piffa upp inredningen hemma.

Byt ut en möbel mot något unikt

Om alla möbler i ett rum ser ut som om de kommit direkt från ett IKEA-showroom har du troligtvis gott om möjligheter att byta ut någon enstaka möbel och skapa något lite mer personligt. 

Introducera en ny accentfärg

Mycket av vår mer grundläggande inredning i ett rum tenderar att gå i neutrala toner. Om detta är sant även hemma hos dig har du chansen att ändra känslan i rummet bara genom att introducera en härlig accentfärg i rummet. Du kan ganska snabbt göra detta genom detaljer som kuddar, filtar, prydnadssaker och annat. Utmaningen kan vara att hitta samma färg i åtskilliga objekt, men med tanke på den mängd inredning som finns där ute idag är det långt från omöjligt.

Möblera om i rummet

Ibland behöver du dock inte köpa nytt bara för att få en ny känsla i ett rum. Om du tidigare möblerat om ett rum på ett eller annat sätt vet du säkert redan hur effektivt det kan vara för att förnya det. Det kan så klart vara svårt beroende på hur mycket av inredningen som sitter fast. Men tillräckligt mycket sitter nog löst för att du ska kunna hitta på något nytt.