Olika material i inredningen

När det kommer till inredning har man en hel del alternativ av material som alla kan göra sitt för att sälja en stil eller skapa en viss känsla. Här tittar vi på några olika material och vad man ska tänka på när man använder dem.

Trä

Trä är ett väldigt tacksamt material på många sätt. Detta är ju vad våra flesta bord och bokhyllor är gjort av och utgör stommen av många andra möbler. Ju mer trä man har synligt i ett rum desto bättre kan man skapa stilar som lantligt, shabby chic och den skandinaviska inredningsstilen.

Textil

Textiler återfinns överallt i alla sorters inredning. Majoriteten av våra sitt- och liggmöbler täcks ju av textiler på ett eller annat sätt och många gillar även att pryda rum lite extra med kuddar, filtar, plädar och liknande. Textiler är ett bra sätt att skapa en mer ombonad och mjuk känsla i ett rum.

Glas

Glas är vanligtvis inte något man ser väldigt mycket av i ett hem utanför fönster och enstaka bord. Men det finns många fler saker som kan göras i glas, till och med sådant man måste gå på. Glas har fördelen att det inte hindrar ljuset från att spridas i rummet och kan därmed hjälpa till att öppna upp rummet och få det att kännas mer luftigt.

Metall

Metall ser ofta ganska sporadisk användning i många hem. De flesta kan nog hitta en eller annan möbel med inslag av metall, som benen på en stol, i en golvlampa eller liknande, men det är svårt att skapa en hel inredning med mycket metall.  När man dock använder sig av metall på rätt sätt kan det blir riktigt effektfullt och snyggt.  Utmaningen ligger i balansen mellan metall och mjukare material.