Öka mysfaktorn hemma med några enkla steg

Att kunna ha det mysigt hemma är stundvis nästan ett måste. Vare sig du vill mysa på egen hand eller tillsammans med andra är mysbehovet något som slår oss alla emellanåt. Och känner du att du inte riktigt har den rätta mysmiljön hemma har vi några tips här som kan drastiskt förbättra mysfaktorn i ett eller annat rum.

Satsa på textilier

Textilier är den perfekta mysinredningen och kan mjuka upp rummet på flera sätt och vis. De kommer så klart i många olika varianter men för detta syfte får du nog bäst effekt av saker som kuddar, filtar, plädar och liknande. Även några stora lyxiga gardiner kan göra mycket för ett rums mysfaktor.

Mjuk och varm belysning

Ljuset har också en väldigt viktigt roll att spela i detta och du kan nog vilja ta en titt på belysningen i rummet också. Ett mjukt och varmt ljus är vad du är ute efter för att få den rätta mysbelysningen. Om du tittar på lampor i en butik kan du på förpackningen hitta något kallat färgtemperatur. Temperaturer kring 2 200K är ett väldigt varmt ljus. Enklaste sättet att få en flexibel belysningslösning i rummet är dock att satsa på lampor som går att dimma.

Naturmaterial i inredningen

Olika material kan också ge väldigt olika effekter till rummets inredning. Glas och metaller kan faktiskt motverka den mysiga känslan i ett rum. Men något som trä och sten kan vara precis vad du behöver för att skapa en bra grund.