Ny matta till vardagsrummet

Att göra om hemma kan bli dyrt och ta lång tid. Men ett enkelt sätt att liva upp hemmet är att byta ut detaljer. Genom att byta ut exempelvis mattan i vardagsrummet kan det upplevas som ett helt nytt rum. Vill du få inspiration till en ny matta kan du klicka här.

Hitta rätt matta

Det finns en del olika saker du bör ha i åtanke när du letar efter en ny matta. Det du bör börja med är att fundera ut är vilken storlek på mattan som skulle passa i ditt vardagsrum. Här bör du utgå både från möblerna som finns i rummet men även storleken på själva rummet. Du bör även fundera på om du vill att mattan ska vara i fokus eller stå i skuggan av möbler eller tapeter.

Material och stil

Idag finns det en uppsjö av olika material och stilar på mattor att välja bland. Varje material har sina specifika egenskaper som kan vara bra att ta reda på innan du gör ditt köp. Exempelvis är flatvävda mattor generellt sett enkla att rengöra vilket kan vara fördelaktigt för en barnfamilj. Medan långhåriga mattor kan vara svårare att rengöra men ger rummet en mysigare känsla.