Lyxig inredning

Att inreda sitt hem med inspiration från hotell har blivit ett populärt sätt att sätta guldkant på hemmiljön. Sköna Hem ger tips på hur man går tillväga för att få till den där lyxiga hotellkänslan i sitt eget sovrum.

Hotellrum är skapade för att gästen ska få ut maximalt med vila under sin vistelse och det är detta man behöver ha i åtanke när man inreder sovrummet hemma. En heltäckningsmatta fungerar ljuddämpande och bidrar på så vis till en lugn och rofylld atmosfär. Samtidigt är det en njutning att sätta fötterna på ett mjukt underlag, vilket ger en ombonad och varm känsla. Belysningen är också en viktig detalj i inredningen – satsa på flera olika ljuskällor, gärna en dämpad belysning som är dimbar så att man kan anpassa den efter humör och behov. I taket placerar man gärna en elegant lampa av plafond-modell. Välj gardiner som möjliggör en ordentlig mörkläggning av rummet – det är oumbärligt för en god nattsömn. Gardiner hjälper också till att absorbera ljud.

495159-king-master-bedroom

Rummet är till för att sova i så undvik belamrade skrivbord och annat som riskerar att störa friden. Mönster och alltför starka färger bör undvikas på textiler och väggar. Satsa på dämpade och lugnande färger som vitt och beige när du inreder. För den som vill se exempel på elegant hotellstil eller vill ha professionell hjälp med att inreda kan vi rekommendera att kontakta ett företag som kan hjälpa dig med din inredning.

Sängen är sovrummets centrum så se till att den får huvudrollen i inredningen – välj en lyxig säng, gärna av kontinentalmodell som är lite högre än andra sängar. Sängen bör ha en väl tilltagen sänggavel som skapar en inramning. En sängkappa bidrar också till att rama in sängen och göra den inbjudande. Vilken sorts lakan man ska välja är i första hand en fråga om personlig smak, men satsa på ljusa och enfärgade lakan av fin kvalitet som understryker den exklusiva och lyxiga känslan. Oavsett om du föredrar bomull, linne eller satin ska det vara en njutning att sjunka ner i sängen.