Inredning 2014

Inredning är något som ständigt förändras och förnyas. Trenderna byts ut och nya populära inredningsdetaljer och färger börjar gälla. Vi tänkte ta en snabb titt på hur modet på inredningen ser ut för 2014.

Inredning

Pastell

En trend som fortfarande står stark när våren kommit är pastellerna, så även i år. Pasteller i inredningen hör våren till, ett tips är att matcha olika pasteller mot varandra. Är du på jakt efter en ny servis, satsa då på desserttallrikarna i en pastell, mattallrikarna i en annan och djuptallrikarna i en tredje. Att blanda olika pasteller är helt rätt för 2014. Något som även är extra trendigt för pasteller är att matcha dem mot någon kontrastfärg. Satsa på att blanda upp pastellerna med en mörk gå ton. Grått har varit hett på tapeten hela hösten och genom att blanda upp det med olika pasteller är du helt rätt ute.

Marinblå

En färg som slagit stor inför sommaren, som känns lite som en snackis, är den marinblå färgen. Till sommaren brukar ofta kulörterna gå i ljusare toner men inför sommaren är det den marinblå kulörten som är absolut hetast. Denna går gärna att blanda upp mot vitt och användas i många olika grafiska mönster. Glöm det marina ränderna och stjärnorna och satsa istället på lite mer etno-mönster med marina toner i.

Naturtrend

Den sista trenden som står starkt inför 2014 är naturtrenden. Denna trend slog igenom 2013 och är fortfarande superhet. Försök skapa en inredning där inne flyter ihop med ute. Ta upp färger och naturmaterial som ses utanför fönstren och ta in det i inredningen inne. Ljusa träslag som lärk är mycket populära så som material som sten och betong. För att bryta av mot det gedigna och naturliga kan gärna inslag av glas komma in i inredningen. Satsa på kulörter som hör naturen till så som sand, grå och brun.