Inreda hallen

Hallen blir ofta förbisedd av många när det kommer till inredning, men tänk på att det första intrycket folk får av insidan av ditt hus är väl ändå när de kliver in genom dörren, och vilket rum är det som de först stöter på?

hall-stand and coatDe finns ju några saker som de flesta, om inte alla, av oss förväntar sig att stöta på i hallen.

Det första man behöver är förvaringsmöbler, mycket av det vi har ute i hallen är ju ändå menat att låta oss undvika att att bara slänga våra ytterkläder på golvet eller hängas över stolar och liknande. Det förvaringsmöjligheten man hittar i praktiskt taget alla hem är förstås klädhängaren, och det går knappast att argumentera emot användningsområdet för dem.

Det vanligaste är de väggmonterade klädhängarna med ett antal krokar, det är även vanligt att dessa även inkluderar hatthylla. Men känner man att man har lite mer golvutrymme i hallen kan det vara en idé att skaffa sig en stående klädhängare, det passar speciellt bra om man har en lantlig inredning i hemmet.

Vi går vidare till sittplatser. Självklart behöver inte alla sätta sig ned för att ta på sig skorna, men även om man inte ens känner någon som gör det är det aldrig fel att ha en plats att sätta sig på ute i hallen. Många gånger är det inte nödvändigt med just stolar eller soffor i hallen, med andra ord behöver sittplatsen egentligen inget ryggstöd, och därför är det ganska populärt att ha en bänk där istället.

Det finns även bänkar med förvaringsutrymme som de som har locket som en sits, eller med lådor man drar ut. Vissa använder även pallar, något man kan överväga om man har små barn, då man kan skaffa mindre pallar de enkelt kan sitta på och som även går att ställa undan utan att ta upp mycket plats.

Slutligen måste även spegeln nämnas lite kort. Även den är något de flesta borde ha i sin hall. Det är aldrig fel att ta en snabb titt innan man går ut så man ser att allting sitter bra och fungerar som en outfit, eller efter man kommit hem igen, dragit av sig mössan och vill se att håret inte spretar åt alla håll.