Hotellinredning

Varje år utses ”världens någonting hotell” av en hotellbokningssajt som heter Mr &Mrs Smith. De är duktiga på att hålla reda på trender i hotellvärlden och genom sitt prisande av hotell sätter de naturligtvis trender själva.

Vid en årlig ceremoni belönas hotell världen runt i en rad olika kategorier bland annat världens sexigaste hotellrum, bäst inredda hotell, hetaste hotellbaren och bästa spahotellet. I år har man utsett Korfusviten på Blakes hotell i London till världens sexigaste hotellrum. Motiveringen lyder: ”Det kanske första av alla boutiquehotell har diskret pysslat om kärlekspar i över 25 år. Det är svårt att föreställa sig en mer passande miljö för förförelse än den smekmånadsperfekta och i olika nyanser av vitt skiftande Korfusviten.”

En inredning som lockar till sig smekmånadspar och andra turturduvor är naturligtvis ett väldigt bra konkurrensmedel. Över huvud taget är inte hotell som vill vara framgångsrika och konkurrenskraftiga längre bara ett hus med korridorer och många rum. Design och skönhetsupplevelse ska ge själva vistelsen ett mervärde. Hotellinredning har blivit till en kost och det finns till och med specialiserade företag som riktar in sig just på detta. Läckert designade rum är ett sätt att konkurrera om gästerna.

En annan kategori som det delades ut pris i var Bäst inredda hotell. Hotellet som knep den vinsten var Alila Villas Uluwatu på Bali med motiveringen ”En modern resort på en klipptopp med dramatisk, miljövänlig design och ett makalöst läge.” Hotellet har satsat mycket på att vara miljövänligt och har certifierat sig. Det i kombination med ett läge högt upp på en kalkstensklippa har gjort hotellet till en vinnare.