Gör ditt hem som nytt

Alla blir vi då och då trötta på våra hem och längtar efter förnyelse. Golv slits ner och kan behöva slipas upp, väggar blir snabbt fula efter tavelkrokar och fläckar och måste målas om. Möbler som var helt rätt för några år sedan kan kännas omoderna och nedgångna. Ibland kan det vara du som har genomgått en förändring i livet och därför längtar efter en ny fräsch hemmiljö som reflekterar ditt nya jag. Eller kanske du först nu har den tid och de pengar som behövs för att skapa ett utrymme som du verkligen trivs med.

Vackert kök

Renovering

Oavsett anledningen till att du vill renovera ditt hem är känslan av att skapa en trivsam hemmiljö för sig själv en fantastisk kick. Du kanske har tagit beslutet att renovera helt på egen hand? Att själv renovera sitt hem kan vara en rolig utmaning för den händiga. Att sedan kunna säga ”Jag gjorde det själv!” kan ge stor tillfredsställelse. Ett tips är att kolla på olika inredningsbloggar, så som Style Room för att hitta inspiration och tips på hur du kan renovera på bästa sätt.

När man tar sig an ett stort renoveringsprojekt är det bra att tänka på hur rummet kommer att se ut i jämförelse med de andra rummen efteråt, kommer man att byta golv så att endast ett rum har ett annat typ av golv till exempel, kan det kanske se lite underligt ut efteråt. Desamma gäller även om man byter fönster, det ser sällan bra ut om man inte gör det på alla fönster i hemmet samtidigt. Konstraster kan ju vara trevliga att ha i hemmet men det finns gränser, så det är bäst att tänka efter noggrant innan man sätter igång och gör stora förändringar.

Nya möbler

I samband med en renovering är det oftast läge att byta ut några av hemmets möbler. Nedsuttna soffor och fåtöljer som använts av katten som klösbräda kan nu ersättas av nya möbler som du kan vara bekväm i och som du inte behöver skämmas över när du bjuder hem vänner och släkt. Det finns få saker som är så tillfredsställande som när en ny soffa eller bord är på plats och de passar in perfekt på en gång.

Vill du inte ha samma Ikeamöbler som alla andra hushåll har inretts med finns det många andra butiker som erbjuder snygga kvalitetsmöbler till bra priser. En bra sida för kvalitetsmöbler är Stegbo Möbler. De har samlat sina möbler under olika kategorier vilket gör att du snabbt hittar de möbler du söker efter, till din hall, din matsal eller ditt arbetsrum bland annat. På deras sida kan du hitta ett stort utbud av olika typer av möbler, till exempel prisvärda kvalitetsmattor, köksbord, sängar samt förvaringsmöbler.

Fundera över hur ditt hem skulle kunna se ut om du fick börja om från början och möblera helt på nytt. Sen är det bara att ta steget och göra drömmen till verklighet.