Fixa hotellkänsla i sovrummet

Alla som spenderat fridfulla och härliga nätter på ett hotellrum vet värdet av vad ett bra sovrum göra. Men om man ändå tycker att “borta bra men hemma bäst” stämmer väldigt bra kan man istället för att ta in på hotell allt emellanåt försöka ta hotellet till sitt hem genom att fixa den perfekta hotellkänslan i sovrummet. Men hur fixar man då detta?

hotellrum_360128036

Möblera på rätt sätt

Ett besök på ett bra hotell ger tydliga indikationer på att sängen är den centrala aspekten av sovrummet. Se därför till att möblera med sängen i fokus, gärna centralt med lika mycket utrymme på varje sida. Om möjligt kan man även försöka vända sängen mot fönstret så man alltid kan vakna upp med utsikt.

Skaffa bra sängkläder

Härliga sängkläder är ett måste för att uppnå hotellkänslan. Man kommer att behöva spendera lite mer än vanligt för att uppnå denna effekt, men det kommer absolut vara värt pengarna. Ett tips är att titta på en försäljare som Eric Gustaf AB då de faktiskt är en leverantör för sängkläder till mängder av lyxhotell världen över.

Fyll upp med kuddar

På ett riktigt lyxigt hotell kommer man inte bara hitta en kudde per liggplats; sängen kommer att prydas av flertalet kuddar med olika dekorationer. Detta är ett smart liten trick man kan anamma när det kommer till att skapa den rätta looken för sängen och därmed hela sovrummet.

Halva överkast

Något annat man ofta kan se är hur hotell gärna lägger ut överkast som endast täcker den nedre halvan av sängen. Genom att skaffa ett riktigt snyggt överkast och göra likadant kan man öka hotellkänslan på ett väldigt stiligt sätt.

Satsa på flera ljuskällor

Spotlights i taket är ett väldigt bra alternativ, men se även till att det finns fler ljuskällor. Gärna en läslampa vid sängen och en mer dekorativ ljuskälla, som exempelvis en snygg och stilren golvlampa.