Få tid över till annat

Vi lever i en relativt stressad tillvara, kanske inte alla men många av oss har inte mycket tid över för det man kanske verkligen vill hålla på med. Det gäller att planera så att man får tid över till annat.

För att få mer tid över så kanske man får välja bort vissa saker. Städning är en sak som man kan köpa sig och få tid över till saker som man hellre vill planera att göra. Egentid är en viktig del i vad vi kallar familjeliv, det är viktigt att man får känna att man får göra saker och ting på egen hand utan att fler i familjen är inblandad.

Ett bra sätt är att sätta sig ner hela familjen och diskutera igenom hur man vill att det ska vara hemmavid, vad är det som mamma eller pappa prioriterar och vill göra. Hur tycker barnen att tiden ska prioriteras och vad vill dom att man ska göra om det finns tid över. Utifrån diskussionen så får hela familjen prioritera och ibland kanske kliva tillbaka för att alla ska vara nöjda.

Nästa gång så blir det din tid som prioriteras. Alla ska trivas och vara glada och då gäller det att kunna ge och ta, om alla hjälps åt till att skapa dessa stunder så alla trivs som bäst så kan detta vara en nyckel till framgång inom tidsplanering och hur man lyckas med livspusslet. Det är inte alltid lätt det ska gudarna veta och om vi hade det perfekt svaret så skulle vi gärna delge detta.