Dekorera väggarna

Vitt och stilrent har länge varit ett mode men nu är det dags att göra sig av med de kala väggarna. I denna artikeln ger vi därför lite tips på hur man snabbt och enkelt kan göra sitt hem lite mer hemtrevligt genom väggdekorationer.

Bilder och foton

photosVarför inte nyttja alla de där bilderna som du tagit med mobilen under årens lopp. Mobilkamerorna är idag så bra att bilderna från dem går mycket bra att använda för mindre förstoringar. Har man krav på toppkvalité och äger en systemkamera så kan man utan några som helst problem även göra större förstoringar. Ett modernt och mycket populärt val är då att framkalla bilderna på målarduk som sedan spänns upp på en träram. Denna kan sedan antingen monteras i en ram eller sättas upp direkt på väggen.  Tack vare att man har stor frihet när det kommer till valet av tavlans mått så kan de monteras i mycket varierade och intressanta installationer.

Målningar

Klassiska målningar i olja eller akvarell är idag kanske inte så vanligt, istället finns det andra alternativ. Om man är villig att sätta upp digital konst eller rent av kopior så är utbudet nämligen större än någonsin. Internet är fullspäckat med kreatörer som låter dig köpa deras skapelser för visning i ditt hem. Sajten Deviantart låter användarna dela sina skapelser med andra konstnärer och har sedan ett antal år tillbaka även möjligheten för konstnärerna att enkelt erbjuda sina skapelser till försäljning.  Genom att gå in på shop.deviantart.com så kan man gå igenom skapelserna som finns att köpa.

Speglar

Ett sätt att både dekorera rummet och ge en känsla av större rymd är att använda sig av speglar. Genom att använda sig av ramar runt speglarna så finns det dessutom en mycket stor frihet när det kommer till vilken stil man vill ha. På Elledecoration kan man läsa om och se tio olika exempel på hur man kan dekorera väggarna med speglar.