Dags att duka upp till fest

Är det dags att duka upp till fest i ditt nyrenoverade kök? Så trevligt för dig och de som blir bjudna på denna fest. Nu så kanske du trivs att få stå och laga mat och fixa i ett kök med rätta funktionaliteter och utrymme för att kunna hålla på och baka och laga mat.

Självklart så blir köket det ställe där festen ska gå av stapeln och det gäller duka fram så att man känner att det är ett festligt tillfälle. Kanske det är rätt tidpunkt att beställa något nytt finporslin och för att kunna skapa en snygg och trevlig dukning till festen. En ny duk, nya tallrikar och nya uppläggningsfat kanske är något som kan behövas införskaffas innan festligheterna börjar. Med ett nytt kök så kan det ju passa att uppgradera porslinet också. Kontrollera vad som kan få vara kvar ett tag till och skicka iväg det som du inte vill ha till återvinningen.

Som med det mesta så gäller det att planera allt noga. När det gäller maten så kanske du kan förbereda en del innan festen så att du inte behöver stå i köket hela tiden. Ju mer du kan förbereda desto mer tid får du tillsammans med dina gäster.  Plockmat och kallskuret är ju det enklaste, då är det bara att dagen innan plocka ihop på uppläggningsfat, plasta in och ställa i kylen tills gästerna anländer. När dagen för festen är så ställer du fram godsakerna och dukar upp till fest. Om det behöver förberedas något så gör det gärna innan gästerna är på plats. Lycka till med din fest och vi hoppas ni får det trevligt i ert nya kök.