Årets trender i trädgården

 

Att lägga ner lite tid och engagemang i sin trädgård kan göra att hela intrycket lyfts och det blir ännu trevligare att spendera tid där. Varje år ser man stilar och produkter som blir populära och som är karakteristiska just för det året när det kommer till trender och odling.

Näthandeln idag är enorm och omfattar självklart även tillbehör till hem och trädgård. Hos butiker som Gardenhome får man tips och råd om allt för trädgården, och du kan dessutom beställa olika produkter för trädgård samt fröer och liknande när det börjar bli dags att plantera. Några av de trädgårdstrender som råder under 2015 kan du läsa om i denna artikel.

Bygg på höjden och odla eget!

I år gäller det att bygga på höjden och gärna inreda med hjälp av amplar. Människor blir alltmer medvetna om att göra goda val och att själva odla så mycket som möjligt blir alltmer populärt. Du kan odla både frukter, bär, grönsaker, örter och ätbara blommor i din egen trädgård. Självklart ska fröerna vara ekologiska! Att blanda blommor med ätbara växtligheter hör till den senaste trenden. Likaså att inreda och nyttja balkongen och andra utrymmen mer vid social samvaro. En vinkling är att inreda spalikt med en känsla av lyx.

Ta tillvara på djurlivet

En ny trend är att ta tillvara på vad bin och andra insekter gör för oss och naturen. Insektsholkar är en produkt som ligger högt på listan bland 2015 års trädgårdstrender. Även fågelholkar börjar göra en återväxt i popularitet för att hjälpa djurlivet på traven då det är ont om gamla träd med hål i och som är lämpliga för bobygge. Fågelholkarna kan designas efter eget tycke och smak. Överlag är det naturligt vackra i antågande trendmässigt. Gärna produkter som för tankarna till naturen, som vackra trätunnor att odla i eller samla upp regnvatten. Trädgårdskonst har alltid funnits, men med årets trender så får det en ny skjuts enligt utbudet på årets trädgårdsmässa.