Anlägga en utomhuspool – vad bör man tänka på?

Att planera inför anläggandet av en utomhuspool är inte det enklaste. Vi ska därför ge några tips som kan förenkla processen och ge dig en insikt i dina valmöjligheter. Glöm inte att också ta en titt på CDON för att se deras utbud av poolleksaker, pooltäcken samt andra liknande produkter. Med detta sagt är det nu dags att ta en titt på de olika pooltyperna.

Nedgrävd pool eller inte?

Ett beslut som du tidigt måste ta har att göra med poolens placering. Det finns nämligen både nedgrävda pooler samt pooler ovan jorden. Båda alternativ för med sig ett antal fördelar, så vad du i slutändan väljer är lite av en smaksak.

En nedgrävd pool smälter enklare in i trädgården och kan vara smidigare att rengöra. Det är dessutom lättare att ta dig ner i dessa pooler. Modeller ovan jord har dock sina egna fördelar. Den här typen av pool kan du transportera eller till och med demontera under vintern.

Pooler ovan jord är samtidigt mycket billigare att satsa på än nedgrävda varianter och är därför passande om du har en tajt budget. När allt är sagt och gjort är det upp till dig vilken pooltyp som fångar ditt intresse.